Yokohama koopt OTR-business van Goodyear

(Foto: Shutterstock)

Yokohama Rubber Company koopt de Off-the-Road OTR activiteiten van Goodyear voor 905 miljoen dollar. Beide bedrijven hebben daartoe een definitieve overeenkomst getekend, zo melden beide bedrijven. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten. 

‘’De verkoop van de OTR-business vormt een belangrijke mijlpaal bij het verder uitvoeren van ons Forward transformatie plan,’’ zegt ceo Mark Stewart van Goodyear. Zijn bedrijf zal de opbrengst gebruiken om schulden af te betalen en investeringen te doen voor projecten in het kader van het Forward plan.

Goodyear’s OTR business verkoopt in de hele wereld banden voor mijn-, bouw-, haven- en andere industriële voertuigen. Ook biedt het bedrijf de bijbehorende diensten en banden management oplossingen. De Amerikaanse onderneming blijft wel de OTR banden voor Amerikaanse militaire activiteiten leveren. Bovendien zal Goodyear een aantal van die banden in ieder geval voor vijf jaar in enkele van haar fabrieken gaan produceren voor Yokohama. 

Eerder werd Yokohama al genoemd als belangrijkste kandidaat voor de OTR-divisie die Goodyear in het kader van de strategische heroriëntatie in de etalage had gezet. 

Auteur: Redactie Bandenportaal