Vakbonden en werkgevers in banden- en wielenbranche bereiken cao-akkoord

(Foto: Shutterstock)

Vakbonden (CNV, FNV en De Unie) en werkgevers in de groothandelsbranche van banden en wielen hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao.

“De lonen gaan op 1 april omhoog met 60 euro en vervolgens 1,7 procent. Op 1 september volgt een loonsverhoging van 2 procent en op 1 januari 2025 nog eens van 3 procent. De cao moet ingaan op 1 april 2024 en lopen tot en met 31 mei 2025”, zegt Arie Kasper van CNV Vakmensen.

Ook leidinggevenden hebben voortaan recht op een vergoeding voor bereikbaarheid buiten de werkuren. Kasper: “Daar viel eigenlijk nooit over te praten met de werkgevers”

5 mei

Verder hebben de bonden in het voorstel staan om 5 mei voortaan een vaste vrije dag te maken. Daarnaast is afgesproken om in de komende periode onderzoek te doen naar de invoering van verlofsparen. Daarmee zou eerder stoppen met werken mogelijk gemaakt kunnen worden.

Ook zit er in het huidige onderhandelingsresultaat een extraatje voor jonge ouders. “Zij kunnen bij opname van geboorteverlof rekenen op eenmalig  250 euro”, zegt Arie Kasper van CNV Vakmensen. “Het bedrag komt bovenop de uitkering van het aanvullende geboorteverlof.”

De volgende stap is nu de leden. Zij mogen stemmen over het onderhandelingsresultaat.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.