Hankook breidt assortiment zomerbanden uit, Apollo Tyres komt met nieuwe winterband

(Foto: Shutterstock)

Hankook breidt het zomerbanden-assortiment uit met de iON GT, een band die ontwikkeld is voor onder meer elektrische SUV’s. Dit meldt Hankook in een persbericht.Ā 

De iON GT, die dit jaar debuteerde op in Keulen op de Tire Cologne, wordt gekenmerkt door ‘een hoog aandeel gerecyclede en hernieuwbare materialen’, aldus Hankook. De nieuwe band, die in de herfst op de markt komt, is verkrijgbaar in maten variĆ«rend van 16 tot 20 inch.

De iON GT heeft een ‘A/A/A-classificatie’ op het EU-bandenlabel. Dit betekent dat de band de hoogste scores behaalt op het gebied van lage rolweerstand, grip op nat wegdek en laag afrolgeluid.

Volgens Hankook’s vice-president Stefan Krause is de iON GT ontworpen om ’te voldoen aan de specifieke eisen van EV’s, die vaak een snellere bandenslijtage hebben. Krause: “Onze technologie zorgt voor gelijkmatige contactdruk en een langere levensduur van de band.”

Vredestein

Deze week introduceerde een ander bandenbedrijf, Apollo Tyres, de Vredestein Wintrac Pro+, een
premium-winterband voor nieuwe EV’s.

Vergeleken met zijn voorganger Wintrac Pro heeft de nieuwe winterband een ‘geavanceerde nieuwe loopvlak-samenstelling
die zorgt voor betere grip en remprestaties op sneeuw en ijs’. Dit meldt Apollo Tyres in een persbericht.

De Wintrac Pro+ is verkrijgbaar in ruim 120 maten voor velgen van 17 tot 22 inch. De meeste maten in de nieuwe Wintrac Pro+-serie hebben een Y-snelheidsaanduiding, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik bij snelheden tot 300 per uur. Ook voldoet de band volgens Apollo Tyres aan de EU-regelgeving voor winterbanden (ECE R117) voor gebruik op sneeuw en ijs.

Onderwerpen: ,

Auteur: Kim Andriessen