Goodyear lanceert Tires-as-a-Service in Europa en de VS

Goodyear
(Foto: Goodyear)

Goodyear heeft in Europa en de VS ‘Tires-as-a-Service’ gelanceerd. Dat biedt een combinatie van Goodyear’s premiumbanden, inzichten en service met een op abonnementen gebaseerde oplossing, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De T-a-a-S, waarbij de klant de banden betaalt per kilometer, breidt voort op het Total Mobility Program en biedt end-to-end service voor de klanten. 

De nieuwe bandendienst is beschikbaar voor commerciële en last-mile bezorgfleets in Europa en de VS. De tires-as-a-service kan volgens het bedrijf tijd besparen en de totale eigenaarskosten verlagen door het uitbesteden van het bandenmanagement. Volgens Goodyear is in recente pilots bij Europese relaties gebleken dat deze oplossing leidt tot bijna 50 procent minder bandenpech gevallen en 4 procent minder brandstofverbruik. 

Goodyears tires-as-a-service biedt een oplossing voor klanten die een end-to-end bandenmanagement zoeken, zegt Gregory Boucharlat, die de leiding heeft over deze nieuwe activiteit. ‘’Het breidt onze producten, diensten en oplossingen uit door één alles-omvattend, zorgenvrij abonnement te bieden.’’

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal