‘Apollo Vredestein roept ook banden in Europa terug’

Vredestein banden. (Foto: Shutterstock)

Apollo Vredestein roept alles bij elkaar 4.300 Vredestein banden terug omdat er in de productie in Hongarije een verontreinigde materiaalmix is gebruikt. De terugroepactie was al eerder aangekondigd in de VS maar nu ook uitgebreid naar Europa, waar het om 3.540 banden gaat. Verder worden ook banden uit Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten teruggeroepen, zo meldt vakblad Reifenpresse.

Ook een aantal banden die nog niet verkocht zijn, moeten terug. Het gaat alles bij elkaar om 28 verschillende artikelnummers voor personenautobanden. Uit de Amerikaanse informatie blijkt dat het gaat om de modellen Hitrac, Quatrac en Quatrac Pro+ alsmede de Alnac 4G van Apollo Tyres zelf.

De betrokken banden zijn in negende week van dit jaar vervaardigd in de fabriek in Gyöngyöshalász . ‘’In het kader van de kwaliteitscontrole-processen heeft Apollo Tyres vastgesteld dat gedurende één productieweek in de Hongaarse fabriek een verontreinigde bandenmateriaalmix is gebruikt. Alles bij elkaar gaat het om 4.300 banden,’’ verklaart de bandenfabrikant. Het bedrijf zal de toezichthouders in alle betrokken landen op de hoogte stellen, de terugroepactie afronden en verdere maatregelen nemen ‘om de onaangenaamheden voor de verkooppartners, bandenhandelaren en gebruikers zo ver mogelijk te beperken’.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal