Wetgeving

Nieuwe wetgeving winterbanden in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden nu van kracht

(Foto: Shutterstock)

In Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zweden moeten winterbanden vanaf nu voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool om aan de wetgeving te voldoen. Alleen een M+S-codering is dus onvoldoende. 

Bandenhandel Inter-Sprint geeft op zijn site een nadere uitleg. ‘Vanaf 1 oktober 2024 moeten winterbanden in Duitsland en Oostenrijk voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool. In Frankrijk gelden er in de periode 1 november – 31 maart eisen in bergachtige delen van het land. Ook daar is vanaf 1 november 2024 alleen een band met het sneeuwvloksymbool wettelijk een winterband. In Zweden veranderen de regels op 1 december 2024. Voor voertuigen tot 3.500 kg geldt dan dat winterbanden het sneeuwvloksymbool moeten hebben. Voor aanhangers tot 3.500 kg worden banden met alleen een M+S codering in Zweden nog tot 1 december 2029 als winterband erkend’.

Vierseizoenenband

Wettelijk geldt een vierseizoenenband met het sneeuwvlok symbool als winterband, zo laat Vaco weten op haar website. Vierseizoenenbanden met dit sneeuwvlok symbool voldoen dus ook aan de  nieuwe wetgeving. In alle landen waar een winterband alleen rechtsgeldig is met een sneeuwvloksymbool, volstaat een vierseizoenenband met dit symbool ook.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal