Bandentest

Vredestein Quatrac winnaar Auto Bild-test voor vierseizoenenbanden

De Vredestein Quatrac. (Foto: Apollo Tyres Ltd)

De Vredestein Quatrac is de winnaar van de jaarlijkse groepstest van vierseizoenenbanden van Auto Bild. Het Duitse vakblad onderscheidde de band om zijn “evenwichtige prestaties, korte remweg en sportieve en veilige handling onder natte, droge en besneeuwde omstandigheden”. Dit heeft Apollo Tyres, de eigenaar van het merk Vredestein, gemeld in een persbericht.

Auto Bild beoordeelde 15 populaire vierseizoenenbanden in de maat 225/50 R17, monteerde ze elk op een BMW 3-serie en onderwierp ze aan 16 tests, opgezet om een verscheidenheid aan scenario’s uit de praktijk na te bootsen. Na een eerste kwalificatieronde met 37 banden op de testbaan Automotive Testing Papenburg in Duitsland, werden de banden onderworpen aan aanvullende natte en droge tests op de Wachauring in Oostenrijk, gevolgd door sneeuwtests in de Nieuw-Zeelandse Alpen.

Volgens de jury van Auto Bild maakte de Vredestein Quatrac indruk en is de band “voorbeeldig”. De band scoorde goed op gebied van ‘handling’ op nat wegdek. De Quatrac presteerde volgens de jury van Auto Bild ook sterk onder besneeuwde omstandigheden, met indrukwekkende tractie, remprestaties en handling. De Quatrac presteerde eveneens ‘zeer goed op droog wegdek, met betrouwbare en effectieve remprestaties en voorspelbare handlingreacties’.

Yves Pouliquen, Vice President Commercial, Europe bij Apollo Tyres, licht toe: “Deze nieuwe onderscheiding is een bewijs van de voortdurende inspanningen van ons in Europa gevestigde R&D-team, dat zich inzet voor de ontwikkeling van banden die veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid bieden gedurende alle seizoenen.”

De Continental AllSeasonContact 2 en de Michelin CrossClimate 2 delen de tweede plaats in de test. De vierde plek is voor de Goodyear Vector 4 Seasons Gen-3 .

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie Bandenportaal