Eerste montage

Audi kiest voor ‘stille band’ van Goodyear op de nieuwe Q6

(Foto: Goodyear)

Audi kiest voor Goodyear-banden als original equipment (OE) op de nieuwe Q6. Goodyear heeft zijn reeks zomer- en winterbanden ontworpen met technologie om het weggeluid te verminderen zodat die goed aansluiten bij de kenmerken van de elektrische SUV van Audi, meldt het bandenbedrijf. 

De Q6 wordt uitgerust met banden uit de Eagle F1 Asymmetric en UltraGrip reeksen voor zomer- en winterapplicaties. Het gaat daarbij om banden van 18 tot 21 inch. Goodyear heeft tijdens de ontwerp- en testfasen intensief met Audi samengewerkt. Dat heeft geleid tot afmetingen die specifiek zijn afgestemd om de prestaties van de auto te versterken.

Nieuwe regels

De nieuwe Q6 e-tron moest aan specifieke exterieur geluidseisen voldoen teneinde homologatie te verkrijgen voor de nieuwe regels die een reductie van 2dB verplicht stellen. Die regels zijn op 1 juli dit jaar van kracht geworden. ‘’Goodyear’s relatie met Audi is speciaal omdat het uitgaat van een vertrouwen in ons om op maat gemaakte banden te ontwikkelen voor hun nieuwste modellen,’’ zegt Alexandre Scharis, senior technical project manager.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal