Nieuwe band

Apollo Tyres introduceert nieuwe banden voor zware trucks en trailers

(Foto: Apollo Tyres)

Apollo Tyres breidt zijn assortiment uit met twee nieuwe banden voor zware vrachtwagens en trailers: de EnduRace RD HD en EnduRace RT HD+. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Beide banden zijn ontworpen voor langeafstandstoepassingen onder uitdagende omstandigheden. Zo hebben de banden een verbeterde grip en tractie. Yves Pouliquen, vice president commercial Europe bij Apollo Tyres: “Deze banden zijn niet alleen ontworpen om aan de industrienormen te voldoen maar om deze zelfs te overtreffen, zodat chauffeurs goederen efficiënt en veilig kunnen transporteren, ongeacht de omstandigheden.”

De EnduRace RD HD is geschikt voor aangedreven assen en komt beschikbaar in drie maten voor 22,5-inch velgen. De band heeft een B-classificatie voor grip op nat wegdek en is voorzien van het ‘Three-Peak Mountain Snowflake’-symbool. Volgens Apollo heeft de band zijn lange levensduur en lagere gebruikskosten te danken aan een robuust karkas en een slijtvaste samenstelling.

De EnduRace RT HD+ is een trailerband, verkrijgbaar in maat 385/65 R22.5, en heeft een gelijkmatige slijtage en hoge kilometerprestaties. De band heeft een B-classificatie voor grip op nat wegdek en een A-classificatie voor weggeluid.

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.