Eerste montage

Lamborghini zet Bridgestone Potenza sport- en racebanden op Temerario

(Foto: Lamborghini)

Bridgestone heeft de Potenza-bandenfamilie ingezet voor de Lamborghini Temerario. Het nieuwe hybridemodel van het Italiaanse merk krijgt op maat gemaakte Potenza Sport- en Race-banden. Dat meldt Bridgestone in een persbericht. 

‘De Potenza Sport biedt verbeterde handling op droog en nat wegdek, hoge snelheden en rijcomfort’, stelt het bandenbedrijf. Voor het dagelijks gebruik op de normale wegen is de Potenza Sport ontworpen.

Voor het gebruik op een circuit heeft Bridgestone de Potenza Race-band ontwikkeld. Die band heeft een speciale rubbersamenstelling voor optimale grip en prestaties. Daarnaast introduceert Bridgestone de Blizzak LM005 winterband voor de Temerario. Met de winterband kan de supercar ook in extreme winterse omstandigheden rekenen op ’topprestaties’, aldus het bedrijf.

De Temerario is de derde hybride van Lamborghini naast de Revuelto supercar en de geupdate Urus SUV. Hij vervangt de Huracan. Die maakte eerder ook gebruik van Potenza-banden.

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.