Eerste montage

Mini rijdt op zomer-, winter- en vierseizoenenbanden van Vredestein

(Foto: Shutterstock)

BMW Group kiest voor Vredestein-banden als originele uitrusting voor de nieuwe Mini Cooper-modellen, waaronder de cabrio-, drie- en vijfdeursvarianten, zo meldt Vredestein in een persbericht.  

De geselecteerde banden zijn de Vredestein Ultrac (215/40 R18 89Y XL) als standaard zomerband, de Quatrac Pro (215/45 R17 91H XL) als vierseizoenenband en de Wintrac Pro (195/50 R17 89H XL) voor wintergebruik.

Deze banden worden geproduceerd door Apollo Tyres in Europa en geleverd aan de Mini-fabriek in het Engelse Oxford. Deze constructie bouwt voort op eerdere samenwerkingen tussen BMW Group en Apollo Tyres, waaronder leveringen voor de BMW X1, X2 en 5-serie.

Ook zijn de banden beschikbaar op de vervangingsmarkt en via BMW Group-dealers. Vredestein schrijft dat de Ultrac ‘uitstekende grip biedt op nat wegdek’, terwijl de Wintrac Pro ‘geschikt is voor zware winteromstandigheden’. De Quatrac Pro heeft meerdere testawards gewonnen vanwege zijn ‘allround prestaties’.

De Ultrac won onlangs nog een zomerbandentest van Autoexpress.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.