‘Velgenfabrikant BBS voor vijfde keer failliet’

(Foto: BBS)

Velgenfabrikant BBS is voor de vijfde keer in een paar jaar failliet verklaard, zo meldt onder meer het Duitse vakblad Reifenpresse. Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd en werd eind vorige week uitgesproken door de rechtbank in het Duitse Rottweil. Zo willen de eigenaren voorkomen dat er nadelige veranderingen in de vermogenspositie van BBS Autotechnik GmbH komen, aldus de uitspraak.

Het is niet de eerste keer dat BBS insolvent wordt verklaard. Dat gebeurde ook al in 20072011, 2020 en 2023. De KW Automotive Group heeft het bedrijf in juni 2021 overgenomen en daarmee was er weer perspectief. Door minder zaken te doen met de autofabrikanten en een grotere focus op de aftersales-activiteiten wilde het nieuwe management BBS weer gezond maken.

Uiteindelijk nam het Turkse ISH Management Services BBS eind vorig jaar over. ISH had plannen met BBS maar bleek onlangs al enkele maanden lang de overgebleven 240 werknemers geen loon meer te betalen.

BBS heeft kort geleden de in de wielenbranche ervaren manager Simone Maier-Paselk binnengehaald als hoofd sales en marketing/strategie en business ontwikkeling. Zij werkte tot nu toe bij Superior Industries, een collegabedrijf dat overigens ook al enige tijd in problemen verkeert.

BBS werd in 1970 opgericht en heeft twee fabrieken voor lichtmetalen wielen in Schiltach en Herbolzheim. Er werken zo’n 270 mensen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal