Bandengroothandel Bohnenkamp nu Europese Onderneming

(foto: Shutterstock)

De Duitse bandengroothandel Bohnenkamp, die een Nederlandse vestiging heeft in Soesterberg, zet zijn ondernemingsvorm om in een Europese Onderneming. Bohnenkamp AG wordt daarmee nu aangeduid als Bohnenkamp SE (Societas Europaea), zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Bohnenkamp AG is meer dan 70 jaar geleden opgericht in Osnabrück en is inmiddels met dochterondernemingen en vertegenwoordigers in meer dan 30 landen aanwezig. ‘Nu legt de onderneming deze ontwikkeling ook in de bedrijfsvorm vast door zich met onmiddellijke ingang tot Europese Naamloze Vennootschap Bohnenkamp SE om te vormen’, zo stelt het bedrijf.

 ‘’Met deze stap houden we rekening met de groeiende internationalisering van onze bezigheden,’’ zegt bestuursvoorzitter Michael Rieken. Bohnenkamp heeft alle klanten en partners per brief over de aanpassing geïnformeerd en daarbij benadrukt dat de bestaande businessprocessen en aanspreekpartners hetzelfde blijven. ‘’Het gaat hier uitsluitend om een formele aanpassing van de ondernemingsvorm. Voor onze handelsklanten blijft alles als het is, betrouwbaar, stabiel en 100 procent gericht op uw behoeften,’’ aldus Rieken.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal