Britse Circtec neemt Granuband over

(Foto: Granuband)

Het Britse bandenrecyclebedrijf Circtec neemt Granuband over. Granuband gaat onder eigen naam door onderdeel van de Circtec groep, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Maarten van Randeraat, oprichter en algemeen directeur van Granuband, blijft bij het bedrijf om leiding te geven aan het proces van grondstoflevering voor de Circtec groep, zo meldt het bedrijf.

Van Randeraat: “Ik ben verheugd dat het inzamelings- en recyclingbedrijf voor afgedankte banden dat ik in 35 jaar in de Benelux heb opgebouwd, een mooie toekomst heeft als onderdeel van de Circtec groep. De afgelopen jaren heb ik naar concurrerende technologieën en modellen gekeken. Ik kwam tot de conclusie dat Circtec de juiste thuisbasis is voor Granuband, vooruitkijkend naar hoe de sector zich ontwikkelt.

“Ik ben enthousiast over de mogelijkheden om in de komende jaren leiding te geven aan Circtec’s ontwikkelingsstrategie voor grondstoffen.” Granuband blijft zijn eigen producten maken. “Daar zien ze bij de Circtec groep de meerwaarde van in”, aldus Granuband.

Delfzijl

Circtec bouwt in het Groningse Delfzijl een grote ververwerkingsfabriek van oude autobanden. Onlangs kreeg het bedrijf een geldinjectie van rederij Maersk en het Deense investeringsfonds Novo Holdings. De Deense kapitaalinjectie is in totaal 75 miljoen euro.

Onderwerpen: ,

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.