Nokian Tyres schrijft opnieuw rode cijfers

(foto: Nokian)

Nokian Tyres heeft in het eerste kwartaal een operationeel verlies geleden van 26,2 miljoen euro, zo meldt het bedrijf in een kwartaalbericht. Dat was weer meer dan het verlies van 18,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Nokian had ook een negatieve kasstroom van 87,3 miljoen euro. De omzet bleef met 236 miljoen euro wel op hetzelfde peil als een jaar eerder.

In deze eerste maanden van het jaar had de Finse bandenfabrikant last van de crisis rond de Rode Zee en stakingen in Finland. Dat zorgde voor productieverlies, vertraging in de afleveringen en hogere logistieke kosten. Nokian Tyres verwacht desalniettemin dat de verkopen dit jaar aanzienlijk hoger zullen uitvallen dan in 2023.

Jukka Moisio, de binnenkort aftredende topman bij Nokian: ‘’De auto- en bandenmarkt blijft veeleisend door de economische onzekerheden en laag consumentenvertrouwen. In het eerste kwartaal hadden we te kampen met extra nadelen. Door de stakingen verloren we ongeveer drie weken productie bij personenautobanden en één week bij zware banden. Ondanks deze tegenslagen blijven we het nieuwe Nokian Tyres opbouwen volgens onze plannen.’’

Nokian hoopt dit jaar de nieuwe bandenfabriek in Roemenië in productie te nemen en viert ook het 100-jarig bestaan van de winterband.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal