Online-bandenhandelaar Delticom sluit 2023 af met hogere winst

(Foto: Shutterstock)

De Duitse online-bandenhandelaar Delticom heeft in 2023 een brutowinst geboekt van 21,6 miljoen euro, dat is 43,7 procent meer dan in 2022. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf. 

Die winst ligt hoger dan bij eerdere voorspellingen, aldus het bedrijf. De omzet daalde met 6,6 procent naar 476 miljoen euro. Deze afname is volgens Delticom te wijten aan een andere boekingsmethode voor de platform business. De omzet ligt desalniettemin binnen de geplande bandbreedte van 470 tot 504 miljoen euro.

Delticom is met Reifendirekt naar eigen zeggen de leidende online distributeur van banden en complete wielen in Europa. In Nederland voert het onder meer de websites autobandenmarkt.nl, banden-giga.nl, velgen-direct.nl en tirendo.nl. Wereldwijd heeft Delticom meer dan 600 merken met 348 online shops in 67 landen.

Delticom publiceert het volledige financiële jaarverslag op 27 maart.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.