Continental lanceert nieuwe supermoto band

(Foto: Shutterstock)

Continental heeft met de ContiAttack SM2, opvolger van de ContiAttack SM EVO, een nieuwe supermoto band gelanceerd die legaal op de openbare weg gebruikt mag worden. Volgens het bedrijf gaat de nieuwe motorband langer mee dan zijn voorgangers. Dat meldt Continental in een persbericht.

De ContiAttack SM 2 is specifiek ontworpen voor het supermotor segment. Raphael Michels, productmanager motorbanden bij het bedrijf, legt uit: “Een band voor lichte maar krachtige supermotors moet aan volstrekt andere eisen voldoen dan een toer- of sportband. Wat hier telt is optimale stabiliteit en demping tijdens het voortdurend wisselen tussen extreem remmen en brutale acceleratie in de typische supermoto rijstijl. Het gaat ook om tractie in maximaal scherpe bochten en korte opwarmtijden voor onmiddellijk vertrouwen en een sterke grip op natte wegen.ā€™ā€™

De ContiAttack SM 2 is gebaseerd op Continental’s sportiefste karkas en geĆÆnspireerd op de premium racebanden, de ContiTrack. De banden zijn vanaf dit eerste kwartaal verkrijgbaar in de maten 120/70 R 17 (voor) en 160/60 R 17 (achter). Vanaf de tweede jaarhelft worden de maten 110/70 R 17 (voor) en 140/70 R 17 en 150/60 R 17 (achter) toegevoegd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal