Nieuwe autobanden gedumpt bij Zwolle

(Foto: Shutterstock)

Een flinke hoeveelheid banden zijn gedumpt op een grasveld bij bedrijventerrein Marslanden bij Zwolle. Handhavers van de gemeente troffen dinsdag bijna honderd banden.

Op een aantal van de banden zitten stickers die normaal gesproken op nieuwe banden zitten. De banden waren op een berg opgestapeld en lagen verspreid over het veld.

Sam Rademaker, persvoorlichter gemeente Zwolle, zegt in een reactie dat handhavers de banden vonden. “We hebben bij de politie melding gemaakt van de vondst.”

De politie is op zoek naar getuigen en heeft nog niet gereageerd.

Banden die niet meer bruikbaar zijn moeten verplicht ingezameld worden op een gemeentelijke afvalinzameling. Het is nog onduidelijk waarom de banden zijn gedumpt. Arie Verhoef, woordvoerder van de Vaco, vindt het een op het eerste gezicht raar verhaal. “Banden hebben namelijk een hoge waarde.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.