Vaco laat bandenbedrijven controleren op certificering 

(foto : Shutterstock)

Vaco heeft consultancy bureau Vibber opdracht gegeven bandenservicebedrijven steekproefsgewijs te controleren op de certificeringseisen van de sector Bandenservice.

Een VacoErkend- en Vaco MVO+ gecertificeerd bandenservicebedrijf bewijst daarmee te voldoen aan een breed pakket eisen op het gebied van vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dat laat de brancheorganisatie weten op haar website. De sector Bandenservice onderscheidt de basiseisen waaraan alle leden van de sector Bandenservice moeten voldoen en de MVO+eisen voor leden die zich willen profileren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Aan de bedrijven die zich voor MVO+ laten certificeren wordt een aanvullend pakket van eisen gesteld voor o.a. milieu, energiebesparing, behandeling van klachten, het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij (sociale projecten) en duurzame inzetbaarheid. Vorig jaar werd de controle ook uitgevoerd.

Vibber maakt telefonisch afspraken met de bedrijven die in de steekproef vallen. De auditor van Vibber controleert tijdens de rondgang in het bedrijf of aan de eisen wordt voldaan. Als tijdens het bezoek punten van verbetering worden vastgesteld, zullen Vibber en Vaco de ondernemer waar mogelijk ondersteunen bij de invulling hiervan. De brancheorganisatie adviseert leden die een controle krijgen, zich daar goed op voor te bereiden. Aan de hand van de certificeringseisen kan men nagaan of het bedrijf (nog steeds) aan de gestelde eisen voldoet.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.