Falken Tyre lanceert EV-band

(foto: Falken Tyres)

Falken introduceert in maart de e.ZIEX-band voor elektrische auto’s. Europa heeft daarbij de primeur. De nieuwe band is in eerste instantie verkrijgbaar in 11 maten tussen de 17 en 21 inch, waarvan in de loop van volgend jaar nieuwe maten worden toegevoegd.

De e.ZIEX is volgens Falken een van de meest energie-efficiënte banden die ooit is ontwikkeld door de Sumitomo Rubber Group, het moederbedrijf van Falken Tyre. ‘Het asymetrische draadpatroon voorkomt drukpieken door de druk gelijkmatig over de band te verdelen. Dat verbetert ook de grip onder zowel natte als droge omstandigheden en verlengt de levensduur van de band door een gelijkmatige slijtage,’ legt het bandenbedrijf uit dat onlangs een prijsverhoging doorvoerde.

De e.ZIEX zorgt ook voor een zo laag mogelijk geluidsniveau om aan te sluiten op het stille rijden van elektrische auto’s. ‘Falken heeft ook al het mogelijke gedaan om te verzekeren dat de band onderdeel uitmaakt van de drive van de Japanse onderneming naar een duurzame toekomst voor haar bandenreeks.’

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Bandenportaal

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.