Nieuwe Smart #1 op banden Continental

(foto: Continental)

De nieuwe Smart #1 wordt uitgerust met EcoContact 6 Q premiumbanden van Continental. De Duitse bandenfabrikant heeft wereldwijde OE-goedkeuring ontvangen voor de Smart #1 voor 18 en 19 inch banden.

Dat laat Continental weten in een persbericht. De vol-elektrische stads-suv is het eerste Smart model dat is ontwikkeld door de joint-venture van Mercedes-Benz en Geely. De EcoContact 6 Q is ontworpen voor energiezuinig en rustig rijden, aldus Continental. De speciale rubbersamenstelling minimaliseert energie-absorptie terwijl de motor draait, wat de frictie en rolweerstand reduceert. Continentals ontwerpers hebben ook de banddraad verbeterd om het rijlawaai verder te verminderen.

‘De ontwikkelaars van het bandenbedrijf hebben al meer dan tien jaar de banden verder ontwikkeld om een steeds lagere rolweerstand, een laag rijgeluid en een lange levensduur te bereiken, zonder de veiligheid op enige manier te compromitteren. Dat leidt ertoe dat alle door Continental ontwikkelde banden niet alleen voldoen aan de specifieke behoeften van elektrische voertuigen maar ook bijdragen aan het op lange termijn verminderen van de emissies van auto’s met een verbrandingsmotor.’

Auteur: Redactie Bandenportaal

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.