Vaco geeft tips voor bandenwisselweken

Kwikfit bandenmonitor: vierseizoenenbanden nog steeds populairder
'Een ZZP'er moet instructie en voorlichting krijgen over onder meer veilig en gezond werken' (Foto: Shutterstock)

Vaco verwacht een grote drukte bij bandenbedrijven tijdens de komende bandenwisselweken. De branchevereniging voor de wielen- en bandenbranche heeft daarom een aantal tips opgesteld.

Volgens de Vaco doen bedrijven er goed aan om allereerst onderhoud te plegen aan machines en gereedschap, voordat de topdrukte losbarst. Ook moeten de voorraden van bijvoorbeeld balanceergewichten, ventielen en bandenvet worden aangevuld. De vereniging stelt verder dat het wisselen van banden zwaar werk is en dat de bedrijven het personeel daarom niet alleen voldoende hulpmiddelen moet bieden maar er ook op moet toezien dat deze worden gebruikt.

Op het gebied van planning is het verder verstandig om voldoende personeel te regelen en met hun afspraken te maken over het opnemen van vrije dagen. Daarnaast zorgt het niet volledig inplannen van de agenda voor ruimte voor onverwachte werkzaamheden. Bijvoorbeeld een klant die langskomt met een lekke band. Als laatste stelt de vereniging dat het belangrijk is om bij drukte over tijdelijk overwerk te praten. Hierbij kunnen bedrijven zelf kijken of het ook mogelijk is dat medewerkers op een andere tijd beginnen of naar huis gaan. Daarnaast kunnen goed ingewerkte inleenkrachten ook van pas komen.

Auteur: Jesse Busser

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.